Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kasteel van Moerkerke krijgt opknapbeurt

Kasteel van Moerkerke krijgt opknapbeurt

Nieuws
12/05/2021

“Onroerend Erfgoed vertelt vaak een lokaal verhaal en geeft mee vorm aan onze Vlaamse identiteit. Dankzij deze standaardpremie kunnen de eigenaars met een eenvoudige procedure snel een ondersteuning krijgen om de waarde van het erfgoed te bewaren. Het regelmatig onderhoud is de beste investering om dure restauraties in de toekomst te vermijden”, laat minister Diependaele weten.

Het kasteel van Moerkerke krijgt een onderhoudsbeurt. De gevel zuidwest wordt gerestaureerd, het parement van de omwalling wordt hersteld en er worden algemene onderhoudswerken en snoeiwerken uitgevoerd. Het Kasteel van Moerkerke met omgeving is sinds 1981 beschermd als stads- en dorpsgezicht.

Het Kasteel van Moerkerke is een omwald kasteel met parktuin. De geschiedenis van de site gaat terug tot in de middeleeuwen. Het huidige uitzicht van het kasteel dateert van 1908-1912. Het kasteel is gelegen op een opperhof omringd door een ronde walgracht, wat het park samen met de slingerende paadjes en folies, een pittoresk uitzicht geeft.

Auteurs: