Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kasteel De Lovie voortaan te huur

Kasteel De Lovie voortaan te huur

Nieuws
12/04/2019

Het Poperingse kasteel is sinds 1960 het uithangbord van De Lovie, een vzw die jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in de ruime Westhoek ondersteunt. "Het is gebouwd in 1856 met veel lichtinval en functioneerde destijds als feestpaleis voor de rijke eigenaars", vertelt Dries Vandewoude, projectcoördinator kasteel.

Na WOI werd het kasteel tientallen jaren ingericht als sanatorium voor tuberculosepatiënten. Sinds het gebouw deel uitmaakt van De Lovie was gebruik door derden niet mogelijk en het kasteeldomein was tot 7 jaar geleden niet toegankelijk. Het gebouw stond de afgelopen 8 jaar leeg en diende deels als stockageruimte.

Bewoners werken mee

"We werken momenteel aan een openstelling en meer beleving in en rond het kasteel. We hebben een nieuw educatief aanbod met kasteelwandelingen en vanaf nu kunnen zalen in het kasteel gehuurd worden voor recepties, babyborrels, feesten, fotoshoots, bedrijfsseminaries en andere evenementen. Wat we de kasteelgebruikers eventueel graag aanbieden is de inzet van onze bewoners. Zij kunnen bijvoorbeeld de zaal klaarzetten, het onthaal verzorgen, opdienen, optreden met hun eigen muziekband of deelnemen aan fotoshoots."

Met de opbrengst wil De Lovie zijn werking verstevigen en herstellingen uitvoeren in het kasteel.

Auteurs: 
Thijs Pattyn