Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kamerlid Van Quickenborne wil beter afschakelplan

Kamerlid Van Quickenborne wil beter afschakelplan

Nieuws
05/10/2014

 Daarin moet volgens Van Quickenborne zeker de vraag gesteld worden om meteen werk te maken van een verbeterd afschakelplan voor volgende winter.

Volgens Van Quickenborne moet het parlement haar conclusies trekken en actie ondernemen na al de hoorzittingen met ministers en stroomleveranciers.

"Verhoog de import"

Ook een verhoogde importcapaciteit uit het buitenland is volgens het liberale kamerlid een noodzaak. “Netbeheerder Elia onderschat het potentieel van de import. De CREG en de regering moeten het been stijf houden en eisen dat Elia de importcapaciteit met 1000 MW verhoogt", aldus Van Quickenborne.

"Ontzie economische polen"

De liberale fractie wil alleszins dat het afschakelplan onmiddellijk wordt herzien met het oog op de winter van 2015-2016. “Het huidige plan dateert van 2005, is verouderd en is niet altijd even logisch opgebouwd. Zo zou de haven van Gent afgeschakeld worden, onaanvaardbaar vanuit economisch oogpunt. Tegen de winter van 2015-2016 moet er dus een nieuw plan klaarliggen dat alle kritieke infrastructuren en economische polen ontziet." 

Vanaf 15 oktober start de regering een campagne om zuinig om te springen met elektriciteit. 

 

Auteurs: