Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kaart: Aantal coronabesmettingen blijft stijgen aan trager tempo

Kaart: Aantal coronabesmettingen blijft stijgen aan trager tempo

Nieuws
29/09/2020

Gemiddeld meer dan 1.500 besmettingen per dag

In de week van 19 tot 25 september zijn er in België gemiddeld 1.540 bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld. Dat is een stijging met 11 procent in vergelijking met een week eerder, zo blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

De stijging van het aantal besmettingen blijft daarmee vertragen.

Maandagmorgen maakte Sciensano nog melding van een stijging met 17 procent in vergelijking met een week eerder. Afgelopen week werden gemiddeld ook 64 mensen per dag opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 31 procent in vergelijking met 7 dagen geleden. Daardoor liggen momenteel 708 mensen in het ziekenhuis, van wie er 140 op een afdeling intensieve zorgen liggen, en dat is een stijging met 61 pct, een week eerder waren het er 87.

Het aantal overlijdens nam op weekbasis met 2 procent toe, tot gemiddeld 4 per dag. Sinds het begin van de epidemie, is intussen bij 115.353 mensen in België het coronavirus vastgesteld. Er zijn in totaal al 9.987 mensen overleden na een besmetting met het coronavirus.

En in West-Vlaanderen?

Op onderstaande kaart zie je de meest recente besmettingscijfers in onze provincie. Sinds vorige week telt Sciensano de besmettingen op over een periode van 14 dagen. Daarvoor nam men altijd de cijfers van 7 dagen. Dat zorgt er dus voor dat de cijfers sowieso een stuk hoger zijn. 

We gebruiken hieronder dezelfde kleurencode die gebruikt wordt om landen in de EU in te kleuren: minder dan 20 besmettingen op 100.000 inwoners, kleuren we groen. Tussen de 20 en 99 besmettingen krijgt een oranje kleur en hoger dan 100 is rood of donkerder.

 

 

Auteurs: 
Belga
Redactie