Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Justine en Sari worden reporter voor één dag

Justine en Sari worden reporter voor één dag

Nieuws
20/10/2016

Justine bij Zulte Waregem

Justine kreeg de opdracht om een reportage te maken over Zuiddag. We besluiten om naar Waregem te trekken. Twee jongeren, Simon en Willem mogen hier vandaag aan de slag bij eersteklasser Zulte Waregem. Het is uitzonderlijk dat de ploeg pottenkijkers toelaat en er waren veel kandidaten. Maar Simon  en Willem schreven een gemotiveerde brief en werden geselecteerd. Ze assisteerden materiaalman Ceetje.

Sari bij Koningin Mathilde in Kortrijk

Sari mocht mee naar Kortrijk Expo. Daar bracht Koningin Mathilde een bezoek aan de Biënnale Interieur.

11de keer Zuiddag

Op Zuiddag, traditioneel de voorlaatste donderdag van oktober, worden jongeren wereldwijd gestimuleerd om te strijden voor een duurzame en rechtvaardige samenleving. 

De opbrengst van hun dagloon gaat naar een project in Brazilië. Daar hebben de Belgische ngo Kiyo en de Braziliaanse vzw Pamen in de voorstad van Rio de Janeiro een project opgezet om de maatschappelijk kwetsbare jongeren van de Jardim Gramachofavela - de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika - kansen te bieden om op te komen voor hun recht op onderwijs en participatie.

 

Justine en Sari geven jou een extra reden om naar ons nieuws te kijken vanavond! #Zuiddag #Zuiddag2016 #FocusWTV #Waregem

Een video die is geplaatst door Focus & WTV (@focuswtv) op

Auteurs: