Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jongerenterras in Tielt enkel nog in tent na grote drukte van gisteren

Jongerenterras in Tielt enkel nog in tent na grote drukte van gisteren

Nieuws
09/05/2021

Café d'Hespe, De Keet en Pièce Unique plaatsten in overleg met het stadsbestuur een tentconstructie, volledig volgens de veiligheidnormen, om daar een gemeenschappelijk terras uit te baten. Zaterdagavond klaarde de hemel tegen de avond op en kwamen steeds meer jongeren op het terras zitten. 

“Op een bepaald moment zijn er groepjes jongeren gestapeld meubilair uit de tent komen zeulen om zich buiten te kunnen zetten”, zegt een van de betrokken cafébazen. De uitbaters van de cafés hadden liever elk een eigen en kleiner terras aan hun zaak geopend om dit probleem te voorkomen. 

In samenspraak met burgemeester Luc Vanieuwenhuyze en de cafébazen van de tent zal er vanaf vandaag strikt op toe gezien worden dat niemand nog stoelen mee naar buiten neemt om zich daar te installeren. “De binnenruimte is dan ook de enige die vergund werd. De tent werd helemaal conform de regels geplaatst”, vertelt Vanieuwenhuyze.

Ondanks dat de tentconstructie voldoet aan de veiligheidsnormen lijkt viroloog Marc Van Ranst niet opgezet met dergelijke initiatieven. 

Verder verliep de ontruiming van de uitgangsbuurten in West-Vlaanderen rond 22u, op enkele vechtpartijen in Brugge na, vrij vlot.