Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jonge vrouw vrij onder voorwaarden voor lijkverberging bij campingmoord

Jonge vrouw vrij onder voorwaarden voor lijkverberging bij campingmoord

Nieuws
13/03/2018

De politie van Middelkerke onderwierp in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 december 2017 in de Spermaliestraat een verdacht voertuig met drie inzittenden aan een controle. Het levenloze lichaam van een 36-jarige Oostendenaar werd ontdekt in de koffer van de wagen. Het slachtoffer had zware verwondingen in de hals en was ook op andere plaatsen verminkt. Over het motief voor de feiten bestaat echter nog veel onduidelijkheid.

Op een camping in de buurt werden nog twee verdachten opgepakt. Julien B. en Alain D. werden net als Romuald V. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord en lijkverberging. Het is niet duidelijk hoe de feiten in de caravan zich precies hebben afgespeeld. Romuald V. houdt in elk geval vol dat hij slechts getuige was van de feiten en het slachtoffer met geen vinger aanraakte.

Het was uiteindelijk wel V. die een vriendin optrommelde om 'een probleem op te lossen'. Kelly D. zakte samen met haar vriend Bruno C. vanuit Namen af naar Middelkerke. Zij worden enkel verdacht van lijkverberging.

Meester Mélanie Sevenant en meester Pieter Filipowicz bepleitten dinsdagochtend met succes de vrijlating van hun cliënte. Kelly D. zal zich wel aan een reeks voorwaarden moeten houden. Zo moet ze onder andere haar rechtenstudie voortzetten. Het parket kan nog beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.

Bekijk ook

Auteurs: 
Belga