Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Jean-Claude Van Damme op rode loper FFO

Jean-Claude Van Damme op rode loper FFO

Nieuws
09/09/2018

58 is hij er al, maar op de rode loper krijgt Van Damme nog alle blikken op zich gericht. Al zorgde al die aandacht ervoor dat hij niet in elke zaal op tijd zijn opwachting kon maken. Van Damme komt in Oostende zijn nieuwste film 'Lukas' voorstellen, waar ook Sam Louwyck en Kevin Janssens een belangrijke rol in spelen.

De film is een Franse actiethriller van formaat en vertelt het verhaal van buitenwipper Lukas, vertolkt door Jean-Claude Van Damme, die gedwongen wordt om samen te werken met de politie. Hij moet binnendringen in een gevaarlijke Nederlandse organisatie die geregeld geld witwast. Het is zijn laatste kans om het hoederecht over zijn 8-jarige dochtertje niet te verliezen.

Carrière

JCVD heeft al een zeer indrukwekkend carrière opgebouwd. De Belg is niet enkel acteur maar ook producent, scenarist en regisseur. Door het Amerikaanse succes in 1988 van de film BLOODSPORT, breekt JCVD internationaal door en kreeg de film wereldwijd de status van echte cultfilm. Hij werkte samen met John Woo voor HARD TARGET, eveneens goed voor een hit aan de kassa. In de jaren ‘90 speelt JCVD zowel in, NOWHERE TO RUN, UNIVERSAL SOLDIER, KICKBOXER en TIMECOP en een heleboel andere films, die stuk voor stuk internationaal uitgroeien tot gigantische kaskrakers.

In 2008 weet JCVD zowel het publiek als de critici te charmeren met het zelf relativerende JCVD. Zijn performance werd gezien als de tweede beste performance in 2008 in Time Magazine (na Heath Ledger als The Joker in THE DARK NIGHT). Verder was hij ook te zien in THE EXPENDABLES 2, KUNG FU PANDA, en ENEMIES CLOSER. Maar de carrière van The Muscles from Brussels stopt niet enkel bij film. In 2013 ging de succesvolle Volvo reclame viral waar JCVD een ‘epic split’ uitvoerde, goed voor maar liefst 90 miljoen views online. Daarnaast was hij ook te zien in de reeks Jean Claude Van Johnson, geregisseerd door niemand minder dan Ridley Scott.

Auteurs: 
Mieke Dumont