Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Izegem pakt Melkmarkt aan

Izegem pakt Melkmarkt aan

Nieuws
01/04/2021

Dinsdag en donderdag kregen de inwoners van de Melkmarkt de kans om een eerste visie voor de herinrichting van Melkmarkt in te kijken.

“Het pleintje op de Melkmarkt is een van de mooiste pleintjes van onze stad. Dat willen we nu nóg attractiever maken”, vertelt schepen Caroline Maertens.

“We willen extra zuurstof geven aan het pleintje door waar mogelijk te ontharden en te vergroenen. Een mooi speelelement, extra zit- en picknickruimte en gezellige terrasjes moeten daarnaast extra beleving creëren op de Melkmarkt.”

Verkeersluwe Melkmarkt

Om extra gezelligheid te creëren op de Melkmarkt zal het pleintje verkeersluw gemaakt worden.

“We zullen de straat niet fysiek knippen, maar gebruik maken van een camera. Voor vergunninghouders, zoals onder meer de hulpdiensten, zal het pleintje uiteraard steeds toegankelijk blijven. We denken ook aan de vele handelszaken op en rond het pleintje. Voor hen voorzien we kortparkeerplaatsen en twee laad- en loszones naast het pleintje op de Wijngaardparking.”

De stad wil alle buurtbewoners heel nauw betrekken bij dit project.

Schepen Caroline Maertens: “We nodigden hen uit om een eerste ‘praatplan’ in te kijken. Bedoeling was om samen met hen te kijken wat nog beter kon. De reacties op dit plan waren bovendien heel positief. De opmerkingen die er waren zullen we bundelen en aan onze ontwerper bezorgen. Een concrete timing van de werken is nog niet gekend, maar bedoeling is om bij de uitvoering zoveel mogelijk rekening te houden met de horecazaken en de hinder zo beperkt mogelijk te houden.”

Auteurs: 
Redactie