Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Inwoners Zeebrugge kunnen suggesties doen voor nieuwe zeesluis

Inwoners Zeebrugge kunnen suggesties doen voor nieuwe zeesluis

Nieuws
05/06/2020

Volgende week krijgt elke Zeebruggenaar een infokrant in de bus over de bouw van de nieuwe zeesluis. “We roepen daarin iedereen op om suggesties te doen voor de bouw van de nieuwe sluis op de Visart-locatie en om mee na te denken over de leefbaarheid en mobiliteit in Zeebrugge“, zegt Lydia Peeters. “Om iedereen te bereiken, komen er ook infozuilen op twee locaties én zelfs een gratis 0800-nummer.” 

In deze fase van het project is de overheid niet verplicht om de mening van burgers en stakeholders te vragen, maar ze kiest hier bewust wel voor. “De locatie van de sluis mag dan wel al vastliggen, de input van het publiek is absoluut nodig: om mee de bouw van de sluis te bepalen op de Visart-locatie en om het leefbaarheidsplan en de flankerende maatregelen vorm te geven”, zegt minister Lydia Peeters. “Ik heb dan ook een duidelijke boodschap aan iedereen: laat je stem horen!”

Door corona is het niet aangewezen om fysieke infomomenten te organiseren. “Daarom gebruiken we meerdere communicatiemiddelen om iedereen zo goed mogelijk te informeren”, zegt minister Lydia Peeters. “Volgende week krijgen alle Zeebruggenaren een infokrant in de bus waarin we toelichten wat de projectonderzoeksnota inhoudt en wat de inspraakmogelijkheden zijn. In de week van 22 juni komen er infozuilen in de Stationswijk, aan d’ Oude Stoasie, en op het marktplein van Zeebrugge. En er is ook het gratis telefoonnummer 0800 20 229 waar mensen vragen kunnen stellen.”

Tweede toegang tot achterhaven

Het ‘complex project Nieuwe Sluis Zeebrugge’ heeft als doel om een tweede toegang te creëren voor de Zeebrugse achterhaven. Die tweede toegang is nodig om de haven verder te laten groeien en de werkgelegenheid in de regio veilig te stellen. Momenteel kunnen zeeschepen de achterhaven alleen bereiken via de Pierre Vandammesluis. De nieuwe sluis zal groot genoeg zijn om de volgende generatie ‘Car Carriers’ toegang te geven tot de grootste autohaven ter wereld.

Auteurs: