Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Interactiviteit centraal op 'Iedereen Klassiek' in Brugge

Interactiviteit centraal op 'Iedereen Klassiek' in Brugge

Nieuws
09/09/2014

Opvallend dit jaar is dat elke bezoeker op een interactieve manier klassieke muziek kan ontdekken. "Wij willen werkelijk iedereen aan de klassieke muziek krijgen. Of u nu 7 of 77 bent. Of u een viool kan vasthouden of er nooit een van dichtbij zag", zegt nethoofd van Klara Chantal Pattyn over het opzet van Iedereen Klassiek.

Hele wereld

Participatie en interactiviteit staan centraal. Dat uit zich onder meer in de wereldpremière van In C, een digitale applicatie voor tablets waarmee iedereen kan inloggen en online bijdragen aan de uitvoering van "In C" van Terry Riley. Tijdens Iedereen Klassiek spelen muzikanten het werk live, samen met tabletspelers in het publiek en online spelers vanuit de hele wereld.

Nog een project is het samenbrengen van honderd saxofonen naar aanleiding van de 200ste verjaardag van uitvinder Adolphe Sax. Daarnaast kunnen toeschouwers ook aquagymmen op klassieke muziek, of genieten van een live-uitvoering van een gloednieuwe soundtrack bij het populaire game Assassins Creed IV: Black Flag. Frascati Symphonic zal een gamer begeleiden doorheen zijn tocht in het spel. De muzikale activiteiten starten om 10 uur en zijn verspreid over het hele Concertgebouw en de Brugse binnenstad.