Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Imog investeert 30.000 euro in strijd tegen sluikstort

Imog investeert 30.000 euro in strijd tegen sluikstort

Nieuws
17/07/2019

Vuilnis achterlaten in de berm of naast containers. Iedereen zegt, dat doe ik niet. Maar beelden van bewakingscamera’s in de IMOG-zone – tussen Menen en Waregem – tonen duidelijk dat sluikstorters niet altijd randfiguren zijn. Onlangs nog was er ook een hardnekkig geval aan het station in Harelbeke. Afvalintercommunale Imog gaat nu strenger optreden en heeft 3 extra camera’s gekocht om overtreders te betrappen en te beboeten. Enkel zo kan de zaak keren.

Investering van 30.000 euro

De camerabeelden van IMOG liegen er niet om. Mensen dumpen afval pal naast de container, het komt vaker voor dan je zou denken. De afvalintercommunale zet deze camera al 2 jaar in en investeert nu een kleine 30.000 euro in nog drie extra camera’s. Die kunnen ook ’s nachts nummerplaten en gezichten herkennen. De camera’s zullen ingezet worden op vraag van de steden en gemeenten.

Ook voor stad Harelbeke is de maat vol

De camera’s zullen ingezet worden op vraag van de steden en gemeenten. Goeie zaak vinden ze ook in Harelbeke. De stad kampt de laatste tijd met hardnekkige gevallen van sluikstorten. Aan het station, maar ook in Stasegemdorp bijvoorbeeld staat vuilnis naast de container. De bevoegde schepen Tijs Naert is de situatie beu en roept onder meer zijn inwoners op om sluikstorters te melden. Boetes voor sluikstorten kunnen oplopen tot 350 euro. Al hopen de stad Harelbeke en Imog vooral om de mentaliteit te veranderen door te sensibiliseren en te tonen dat het anders kan.

Auteurs: