Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Iepers stadsbestuur mikt op extra groen

Iepers stadsbestuur mikt op extra groen

Nieuws
05/09/2020

De beslissing zal vallen op de eerstvolgende gemeenteraad van maandag 7 september. Het debat lijkt echter slechts een formaliteit. De plannen voor een groen rustpunt worden enthousiast onthaald.

Het opgehoogde perceel bevindt zich langs de Molenweg en grenst ook aan het veelgebruikte fiets- en wandelpad Westkaai. Oorspronkelijk zou daar de 'Komense Vaart' komen, maar dat plan mislukte meermaals wegens grondverschuivingen. Het gebied evolueerde tot een groen-blauw natuurlint tussen Ieper en Komen. 

Unieke mogelijkheden

 “De centrale ligging op het kruispunt van twee blauw-groene lijnstructuren met landschappelijke, ecologische en recreatieve waarden, het kanaal Ieper-IJzer en de vaart Ieper-Komen, is uniek. Dankzij deze ligging biedt het perceel mogelijkheden voor natuurontwikkeling”, verduidelijkt schepen van natuur Valentijn Despeghel. De inrichting voorziet nieuwe aanplantingen van enkele schaduwbrengende bomen (notelaar, linde) en een ‘sneukelhaag’ met eetbare vruchten en passende zitmogelijkheden (banken, picknicktafels).

 “Niet enkel voor de vele fietsers en wandelaars langs de waterlopen, maar ook voor de lokale bewoners van deze omgeving zal het terrein een aantrekkelijk rustpunt worden”, vult schepen van ruimtelijke ordening Philip Bolle aan. Men zal er kunnen genieten van een brede uitkijk op de vaartuigen en het kanaal én de vele wandelaars en fietsers.

Auteurs: 
Nick Vandierendonck