Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ieperfest vindt nodige centen via crowdfunding

Ieperfest vindt nodige centen via crowdfunding

Nieuws
07/01/2019

Het Ieper Hardcore Fest, kortweg Ieperfest, kende afgelopen zomer een moeilijke editie. Het genre hardcore dooft wat uit, het weer zat tegen en ook de concurrentie met andere festivals, Alcatraz in Kortrijk voorop, begon wat door te wegen.

Om de continuïteit te garanderen, besliste Ieperfest zijn fans aan te spreken en zo geld in te zamelen. Er werd gemikt op 15.000 euro, maar de teller staat ondertussen op bijna 17.000 euro. "Het beoogde bedrag werd inmiddels bereikt, waarvoor we natuurlijk iedereen oprecht danken", aldus organisator Davy Bauwen. "Elke cent meer kan het festival enkel maar helpen, dus we hopen nog iets meer binnen te halen. De campagne loopt nog vijf dagen."

Ieperfest heeft inmiddels een nieuwe datum gezocht, en gevonden.

Ieperfest blijft een buitenbeentje op de muziekkalender. Naast optredens worden ook lezingen gegeven, documentaires getoond en zijn er tal van ngo-standjes. Al het eten is er veganistisch en met ecologische inspanningen, zoals droogtoiletten en zuiverende rietvelden, sleepte het festival al meerdere keren prijzen in de wacht.

Auteurs: