Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ieperfest lokte veel minder volk

Ieperfest lokte veel minder volk

Nieuws
13/08/2018

De jongste jaren werden telkens tussen de 8.000 en de 10.000 bezoekers genoteerd.

Het tegenvallende cijfer van dit jaar wijten de organisatoren deels aan het weer, maar deels ook aan het feit dat er weinig jonge mensen nog geïnteresseerd zijn in hardcore-, punk- en metalbands. Er is dus weinig instroom van nieuw publiek.

Ieperfest heeft nochtans een grote reputatie in het wereldje van de hardcore en is het meest toonaangevende festival in zijn soort in Europa. Het is wereldwijd ook het ‘langstlopende underground hardcore-festival’. Er stonden diverse topgroepen uit het genre op de affiche.

Ieperfest kreeg in het verleden ook al de titel “Groenste festival van Vlaanderen” en een Lifetime Achievement Award als Groenste Festival én twee nominaties op de Europese Festival Awards. Naast de eco-camping maakt het festival gebruik van zonnepanelen, water wordt opgewarmd met pelletkachels, alle afvalwater van de camping wordt afgevoerd naar het waterzuiveringsstation, er worden herbruikbare drankbekers gebruikt en op het festival zijn enkel veganistische maaltijden te verkrijgen.

Auteurs: 
Piet Lesage