Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ieper tevreden over Tourstart

Ieper tevreden over Tourstart

Nieuws
10/07/2014

Volgens schattingen zouden er in Ieper en het nabijgelegen Zonnebeke 50.000 wielerliefhebbers zijn opgedaagd. "Alles was goed georganiseerd en ook het verkeer werd in goede banen geleid. Er ging een uitstekende voorbereiding vooraf met alle diensten en met de Tourorganisatie ASO", kijkt Jan Durnez terug op een drukke dag.

Regen was enige minpunt

"Het enige minpuntje was de regen, maar met 50.000 kijklustigen hebben we toch meer bezoekers gekregen dan verwacht op ons grondgebied. Ook oud-winnaar Bernard Thévenet was onder de indruk. "Du jamais vu", zei hij", aldus een tevreden burgemeester.

Verkeer

Volgens de burgemeester waren er wat vertragingen rond de stad, maar dat viel al bij al goed mee. "En ook de randparkings met onze pendelbussen hebben hun werk gedaan. We hebben zelfs rond 10 uur nog enkele extra bussen op het traject gestoken", zei hij. Voor Ieper was het een grootse dag, als wielerstad maar ook als vredesstad. "Gemiddeld kijken 800 miljoen mensen naar de Tour, dus het is een enorme promotie, zeker met onze vredesboodschap die we zo veel mogelijk willen uitdragen." Het was, na de Rally van Ieper en de Europese top, al de derde keer in amper drie weken dat de binnenstad volledige verkeersvrij moest gemaakt worden en dat tal van veiligheidsmaatregelen werden genomen. "Het is nu dus tijd voor een algemene evaluatie", besluit Durnez. "De rust keert een beetje terug in de stad, maar ook deze zomer hebben we nog heel wat mooie evenementen te bieden."