Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ichtegem investeert 31 miljoen, geen belastingsverhoging

Ichtegem investeert 31 miljoen, geen belastingsverhoging

Nieuws
10/12/2019

Inwoners beslissen mee over nieuwe markt

De gemeente voorziet ondermeer in 2023 de heraanleg van de markt en dat via een inspraaktraject. Totale kostprijs: 1.120.000 euro. Ook de Bruwiersite zal vorm krijgen en dat al in 2021. Daar komt een lokaal dienstencentrum en een polyvalente socio-culturele zaal. Het kostenplaatje (inclusief omgevingswerken) bedraagt 7,5 miljoen euro. De bibliotheek verhuist dan weer naar site De Ster.

Veiligere mobiliteit en nieuwe jeugdsite

Verder pakt de gemeente ook uit met een nieuw lokaal mobiliteitsplan om de veiligheid te verhogen. In Eernegem komt een nieuwe jeugdsite die de buitenschoolse opvang De Kornuit en de speelpleinwerking Leutegem samenbrengt. Voor de basisschool ’t Mozaïek in Eernegem voorziet de gemeente 4,5 miljoen euro, waarvan 70% gesubsidieerd. De school krijgt een nieuwe vleugel en een grondige renovatie.

In de Fabriekweg komt er een nieuw, modern recyclagepark en met het oprichten van een centraal aanspreekpunt voor ondernemers moet de lokale economie een boost krijgen. En ook de kansarmoede wil Ichtegem verder bestrijden met bijvoorbeeld een sociale kruidenier

Auteurs: