Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ichtegem deelt wenskaartjes uit aan 80-plussers

Ichtegem deelt wenskaartjes uit aan 80-plussers

Nieuws
20/11/2020

“Deze week is het de Week van de Ouderen”, vertelt schepen van welzijn Willy Hosten. “Ook voor ouderen is deze coronacrisis bijzonder lastig. Velen leven alleen, thuis of in een woonzorgcentrum. Ze zijn soms hun partner verloren en hebben weinig sociaal contact doordat ze nu eenmaal tot de risicogroep behoren tijdens deze coronacrisis. Niet alle 80-plussers zijn reeds vertrouwd met tablets, smartphones, sociale media of het internet om contact te houden met familie en vrienden”.


Tijdens de eerste coronagolf heeft het Sociaal Huis van Ichtegem alle 80-plussers opgebeld om te vragen of ze hulp konden gebruiken en om een babbeltje te slaan. Nu schakelt het lokaal bestuur vrijwilligers en medewerkers van Lokaal Dienstencentrum Dorpshuis De Ster in om wenskaartjes te bussen om de senioren een hart onder de riem te steken.

“Zo’n 1000 mooie wenskaartjes met een hoopgevende boodschap zullen tegen zondagavond in de bussen gevallen zijn”, aldus Willy Hosten. “De actie is er gekomen in samenwerking met LOGO Brugge-Oostende. Ook de bewoners in onze woonzorgcentra zullen een kaartje ontvangen”.

Auteurs: 
Redactie