Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hype-O-Dream Waregem zet in op drugsvrij festival

Hype-O-Dream Waregem zet in op drugsvrij festival

Nieuws
15/07/2018

Op het festivalterrein werd een heus politiedorp opgezet, dat bemand werd door 180 politiemensen, een 70-tal securitymedewerkers en 40 vrijwilligers van het Rode Kruis. De politiezone kreeg daarvoor steun van de Federale Politie, de dienst hondensteun, het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie en verschillende lokale politiekorpsen.

39 bezoekers waren in bezit van verboden middelen en werden verdere toegang tot het festival ontzegd. Er werden dan ook heel wat verboden middelen in beslag genomen, waaronder 42 joints, 6 gram cannabis, 23 XTC-pillen, 8,6 gram cocaïne en 4 gram speed. De politie legde daarnaast ook 5.757 euro aan onmiddellijke schikkingen op, waarvan 1.925 euro de dag zelf geïnd werd met de betaalterminal.

9 positieve alcoholcontroles

Het Rode Kruis verstrekte medische hulp aan 400 personen en 10 mensen werden afgevoerd naar het ziekenhuis voor verdere verzorging. Er waren slechts een aantal kleinere incidenten, zoals vechtpartijen.

Na het festival werd er nog een verkeerscontrole uitgevoerd in samenwerking met politiezone Gavers. Daarbij werden 9 positieve alcoholcontroles afgenomen, waarbij twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken werden. In één voertuig werd ook drugs aangetroffen.