Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hotel Du Louvre maakt plaats voor meergezinswoning

Hotel Du Louvre maakt plaats voor meergezinswoning

Nieuws
11/05/2022

Het project omvat de heropbouw van de historische gevel en de verbouwing van de woning palend aan de rechterzijde van de site. De aanvraag voor de panden in de Karel Janssenslaan is in overeenstemming met de stedenbouwkundige voorschriften.


Nieuwe toekomst

De nieuwe meergezinswoning zal, net als de bestaande toestand, uit vier bouwlagen en een dakvolume bestaan. De daken van de garages en bergingen worden voorzien in groendak. In verhouding tot de bestaande bebouwing blijft een deel van het perceel onbebouwd. De binnenruimte zal dus een stuk groener ogen.

De rechter aanpalende woning wordt verbouwd. De voorgevel blijft ongewijzigd. Het achterhuis wordt gesloopt en vervangen door een stadstuin. Het project voorziet zes garageboxen en drie autostaanplaatsen. Er is ook een ruime fietsenberging voorzien.

Heropbouw gevel

De bouwfysische toestand van het Hotel Du Louvre laat een renovatie niet meer toe. De gevelafwerking laat heropbouw toe tenzij de opmeting van alle geveldetaillering nauwgezet verloopt. Het schrijnwerk wordt gereconstrueerd naar het bestaand model met de oorspronkelijke onderverdeling.

“De stilstand van de voorbije decennia was voor niemand een goede zaak, hier zijn geen winnaars. Kankerplekken als deze moeten met respect voor erfgoedwaarden, de eigenaars, de buurt en de stad aangepakt worden", zegt schepen Kurt Claeys. "Op vandaag ligt een mooi en evenwichtig project klaar dat voldoet aan alle de stedenbouwkundige voorschriften.”

Auteurs: 
Kjenta Vangampelaere