Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Horeca niet opgezet met Urb Egg Brugge

Horeca niet opgezet met Urb Egg Brugge

Nieuws
30/04/2018

De Urb Egg is een tijdelijk pop-upconcept dat mensen de kans geeft om een onbekend stukje Brugge te ontdekken tijdens de kunstentriënnale.

Maar de uitbaters van enkele horecazaken in de buurt daar spreken van oneerlijke concurrentie tijdens de kunstentriënnale. "Wij zijn niet ingelicht over wat er hier zou gebeuren", zegt Mieke Dhondt van bistro De Schilder. "Dat is regelrechte concurrentie en zal veel vandalisme en nachtlawaai teweegbrengen. De horeca-uitbaters krijgen ook steun van Horeca Brugge en Ommeland. Die belangenvereniging is al langer tegenstander van pop-ups in de binnenstad. 

"Meer volk, niet minder"

Eerder waren er plannen om Urb Egg op te bouwen aan het paviljoen aan de Coupure. Na protest van de buurt, week de stad uit naar de tuin van de Poortersloge. En ook op die beslissing komt er nu kritiek. Burgemeester Renaat Landuyt pareert de kritiek: "De triënnale zorgt voor enorm veel volk en klanten voor hen. Die mensen zullen meer besteden in de horecazaken.

De uitbaters zijn naar de provincie gestapt om bezwaar in te dienen tegen de plannen, maar vingen daar bot. Urb Egg kan straks openen zoals voorzien.

Auteurs: 
Ken Pieters