Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Honderden leerlingen in protestmars tegen uitwijzing Ieper

Honderden leerlingen in protestmars tegen uitwijzing Ieper

Nieuws
20/09/2019

De mars vertrok aan het KTA, de school waar één van de zonen van het gezin schoolloopt. Farshad Ahmadi (16) volgt er een opleiding tot elektricien. "Ik werk hier, ik train hier.," zegt hij. "Ik heb al 3 kampen gegeven. Ik droom ervan iets te doen met m’n sport en de school. Wat vind je van de actie? Ik vind het goed dat zoveel mensen willen dat ik blijf en dat het zal het helpen voor ons."

Uitwijzing ongehoord

Directeur Peter Vanthuyne van het KTA noemt de uitwijzing ongehoord. "De school investeerde in de jongen die een modelleerling is. Hij werkt in een Ieperse horecazaak, doet aan sport en is erg goed geïntegreerd in Ieper." (lees verder onder de video)

  Ontvangen bij burgemeester

  Burgemeester Emmily Talpe heeft een delegatie ontvangen. "Het grote probleem is dat de procedures lang aanslepen. Dat zorgt voor leed en trauma’s wanneer de beslissing valt. Het is een werkpunt. Ik neem het ook zeker mee in m’n contacten met het kabinet."

  Het Afghaanse gezin moet zich dinsdag aanmelden in het opvangcentrum in Poelkapelle. Het is dan bang afwachten of er nog een weg terug is.

  Het gezin van Farshad vluchtte in 2012 uit Logar, Afghanistan na de terugkeer van zijn vader uit Noorwegen. De familie betwijfelde zijn loyaliteit aan de Islam tijdens zijn verblijf in Europa. Het hele gezin moest vluchten uit angst voor represailles. De jongste 3 jaar woont en werkt de familie in Ieper. Farshad studeert voor elektricien aan het KTA in Ieper. Daarnaast heeft hij ook een studentenjob in een restaurant en traint hij in de lokale thaiboksclub. 

  Dadelijk meer.

  Lees ook: