Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Heulse drukkerij Hoorens Printing in vereffening

Heulse drukkerij Hoorens Printing in vereffening

Nieuws
19/05/2020

Daarmee staan 70 banen op de tocht.  Het bedrijf zat al samen met een overnemer, maar net voor de coronacrisis sprongen die gesprekken af. Onder meer de moordende concurrentie van een ander bedrijf en de dalende vraag naar drukwerk liggen aan de basis van de beslissing.

Bijzondere ondernemingsraad

De vakbonden kregen het slechte nieuws gisteren te horen op een bijzondere ondernemingsraad. Vooral een Nederlands bedrijf met een vestiging in ons land maakte het Hoorens Printing moeilijk.  Daar bovenop is de prijs van de grondstoffen, inkt en papier sinds twee jaar gestegen. Hoorens exporteerde ook heel wat naar de buurlanden en Groot-Brittannië. De familiale drukkerij heeft een geschiedenis van zo’n halve eeuw. De vakbonden hadden dit scenario niet verwacht.

Hoorens Printing is een familiale drukkerij, gespecialiseerd in de rotatiedruk en afwerking van brochures, reclamefolders, catalogi, tijdschriften, magazines, huis-aan-huisbladen en aanverwant drukwerk. Als internationale speler exporteert het bedrijf drukwerk naar Nederland, Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië.

 

Auteurs: 
Redactie