Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Het Voorstel, biënnale van ideeën in De Steiger in Menen

Het Voorstel, biënnale van ideeën in De Steiger in Menen

Nieuws
04/10/2021

Tientallen kunstenaars hebben hiervoor een artistiek idee ingediend waarbij een jury een selectie maakte. Er is te zien hoe een idee op zich een kunstwerk kan zijn. Enkele van de voorstellen zijn ook effectief uitgevoerd.

Henk Delabie: " Eigenlijk kijken we naar de relevantie van het voorstel. De relevantie van hoe hedendaags het is, en hoe het kan gebracht worden binnen een geheel. Het voorstel op zich is een soort proces dat je kunt zien en het proces is soms veel belangrijker dan het product."

Tientallen schaalmodellen zijn op een grote tafel verzameld. Die van Dennis Oppenheim staan al ergens levensecht in het landschap. Frederic Geurts en John Van Oers leefden zich als kleine jongens uit met ijzerdraad. Hun ogenschijnlijk prutswerk is nu een monumentale toren van 5 meter hoog.

Curator Hans Martens sprokkelde ook andere voorstellen in de kunstwereld. Zo maakte Luc Tuymans ooit een maquette van een drumstel voor een later schilderij. 

Het Voorstel, een biënnale van ideeën in cc De Steiger en stadsmuseum Het Schippershof in Menen, is nog te zien tot eind deze maand.

Auteurs: 
Karl Vandenberghe