Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Heraanleg N35 Pannestraat stapje dichterbij

Heraanleg N35 Pannestraat stapje dichterbij

Nieuws
08/10/2019

Wellicht wordt op het einde van de maand de omgevingsvergunning aangevraagd. Verwacht dat de werken in het najaar 2020 kunnen starten.

De N35 Pannestraat krijgt gescheiden fietspaden een nieuwe toplaag en er zullen ook werken gebeuren in functie van de verkeersveiligheid.  Zo komt er een rotonde aan het kruispunt van de Pannestraat met de Koksijdestraat. In de commerciële zone komt er een ventweg. Tijdens de verschillende fases van de werken zullen er omleidingen zijn voor het plaatselijk verkeer. Alle bedrijven zullen tijdens de werken bereikbaar blijven.

Riolering

Voor alle percelen langs het traject wordt de aansluiting van het vuil water op de riolering nagegaan. Ook het regenwater moet afgekoppeld zijn van de vuilwateraansluiting.  Voor de afkoppelingswerken kan een premie aangevraagd worden.  Meer info vind je bij de afkoppelingsdeskundige via info@iwva of 058/53 38 33.  Voor alle woningen moet een keuring van het privaat rioleringsstelsel gebeuren.  Dat is verplicht.  De keuring wordt uitgevoerd door de IWVA en een eerste keuring is gratis voor de particulier of eigenaar.

Nutsleidingen en afval

Wie een nieuwe aansluiting wenst of een verzwaring van de nutsleidingen moet dat zo snel mogelijk melden.  Voor het verzamelen van afval werkt Veurne met een collectief ophaalpunt. Wie niet in de mogelijkheid is om zijn afval tot bij het ophaalpunt te brengen, mag rekenen op een helpende hand van de aannemer. Mensen die normaal een GFT-container aanbieden voor de huis-aan-huis-ophaling, kunnen aan het Onthaal van Stadskantoor De Seylsteen een rol witte zakken krijgen. Deze kunnen gebruikt worden voor GFT tijdens de periode waarin de woning onbereikbaar is.

Praktische problemen

Veel praktische problemen krijgen een oplossing op maat. Aarzel daarom niet om het stadsbestuur te contacteren, zodat we samen kunnen nadenken over jouw concreet vraagstuk. Je kan alle opmerkingen mailen naar grondgebiedszaken@veurne.be.
 

Auteurs: 
Redactie