Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Henri d'Udekem d'Acoz weer voor rechtbank voor oplichting

Henri d'Udekem d'Acoz weer voor rechtbank voor oplichting

Nieuws
26/09/2017

"Nonkel Henri" zou volgens de aanklacht samen met Hans Velle (53) een stel uit Vlaams-Brabant voor enkele tienduizenden euro hebben opgelicht.

Het Vlaams-Brabantse paar was in een echtscheiding verwikkeld en zou via Henri d'Udekem d'Acoz in contact gekomen zijn met Hans Velle, die al tweemaal een gevangenisstraf voor oplichting had uitgezeten. Beiden zouden herhaaldelijk bij het stel op bezoek geweest zijn. Velle zou daarbij voor verschillende tienduizenden euro's aan erelonen hebben gevraagd en gekregen, maar nooit enige tegenprestatie hebben geleverd.

Andere zaak

In december 2016 liep Henri d'Udekem nog een celstraf van zes maanden met uitstel op in Kortrijk. Hans Velle, kreeg toen 1 jaar cel, waarvan de helft met uitstel en een derde man, Leonard Van Wymelbeke, acht maanden cel met uitstel. Het drietal had de eigenaar van een landbouwgrond opgelicht. Enerzijds hadden ze hem meer dan 100.000 euro ontfutseld door hem voor te spiegelen ervoor te kunnen zorgen zijn landbouwgrond in een veel duurdere verkaveling voor woningen te wijzigen. Daarnaast hadden ze de man nog eens 15.000 euro afhandig gemaakt door zijn antiekcollectie zogenaamd te laten schatten door een Russische expert. Ten slotte hadden de drie ook de ouders van de man 45.000 euro lichter gemaakt door hen voor te houden dat ze een erfeniskwestie konden regelen.

Het drietal is tegen die veroordeling in beroep gegaan. Dit proces, voor het Gentse hof van beroep, vindt op 6 december plaats.

Auteurs: