Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grote alcoholcontroles in Zuid-West-Vlaanderen

Grote alcoholcontroles in Zuid-West-Vlaanderen

Nieuws
19/12/2021

Uit de 195 ademtests die de politiezones Midow en Gavers gisterenavond afnamen, bleke negen chauffeurs onder invloed te zijn van alcohol. Hun rijbewijs wordt ingetrokken, ze krijgen een boete en zullen een bezoek moeten brengen aan de rechtbank.

Daarnaast reden drie bestuurders onder invloed van verboden middelen zoals cannabis. Daarop zijn de controles en boetes almaar strenger. Verder stelden de politiezones 18 pv's op voor het niet rijden onder de juiste voorwaarden. Daaronder horen zaken zoals vervallen keuringen, geen rijbewijs of een onaangepaste snelheid.

567 ademtests afgenomen in regio Roeselare

Ook de verkeersdienst van PZ RIHO voerde gisterenavond een alcoholcontrole uit. Het is inmiddels al de derde keer. Op drie verschillende plaatsen nam de politiezone ademtesten af. In totaal zijn er 567 ademtesten opgelegd waarbij 12 bestuurders hun rijbewijs voor korte af lange tijd moesten afgeven.

In de Koning Leopold III-laan te Roeselare controleerde de verkeersdienst zo’n 304 bestuurders. 7 bestuurders legden een positieve ademtest af. Bijna al die bestuurders dienden hun rijbewijs voor 3 of 6 uur af te geven.

“Houd het veilig tijdens de feestdagen”

In Izegem 230 ademtesten werden afgenomen. Eén bestuurder legde een positieve ademtest af en diende zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen af te geven. De derde halte ging door te Roeselare in de Zuidstraat. Hier konden slechts 33 bestuurders gecontroleerd worden, toch legden 4 bestuurders een positieve ademtest af.

Ten slotte stelde de politiedienst nog andere verkeersinbreuken vast, zoals gsm-gebruik tijdens het rijden en geen gordel dragen. De politiecontroles in de regio zullen de komende dagen en weken aanhouden. De politiezones roepen op om het veilig te houden tijdens de feestdagen en om nuchter te rijden.

Auteurs: 
Redactie