Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen wil zeezwembad in Oostende

Groen wil zeezwembad in Oostende

Nieuws
17/04/2018

Zoals bekend verdwijnt het huidige zwembad en wordt aan de Nieuwpoortsesteenweg een nieuwe gebouwd. Maar het stadsbestuur wil niet weten van een herbestemming van het huidige oude zwembadgebouw.  Het buitenzwembad verdwijnt ook.

“Op het strand willen we een zeezwembad plaatsen, zodat we op deze unieke locatie nog steeds kunnen zwemmen in zout water met zicht op zee. Het zeezwembad moet even groot zijn als het huidige buitenzwembad en werkt op basis van de getijden”, leggen Natacha Waldmann en Wouter De Vriendt uit.  "Het bad gaat mee met de getijden: het wordt gevuld bij hoog water maar blijft vol als het water zich terugtrekt, waardoor men een soort veilige buffer creëert in het groter geheel van het strand. Voor kinderen is dit dus veilig".

"Dit is een ambitieus voorstel maar zeer vernieuwend. Het zal Oostende op de kaart zetten en wordt een uniek project voor de Belgische kust,” luidt het. In Oostduinkerke is er een beach pool, maar een getijdenbad in zee gaat veel verder.  In het buitenland bestaan al tal van dergelijke voorbeelden, waaronder het Bretoense Saint-Malo.

Auteurs: