Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen wil aantal zetels minstens verdubbelen

Groen wil aantal zetels minstens verdubbelen

Nieuws
26/02/2019

De kandidaten gaan van deur tot deur, en vragen aan de mensen waar ze wakker van liggen. Gisteren hielden ze al halt in Brugge en Oostende, vandaag waren Ieper en Kortrijk aan de beurt.

Klimaat en milieu, dat zijn alvast dé thema’s van Groen. "We staan voor grote uitdagingen. Maar, we delen meer dan we denken", zegt voorzitter Almaci. Dat is meteen ook de slogan van Groen. "Vandaag wordt veel ingezet op waar we van verschillen. Maar als je bij de bevolking hoort wat zij belangrijk vinden, dan vragen velen hetzelfde: een bijdrage van de grootste vermogens en meer klimaatambitie. Wij willen de nadruk leggen op de dingen die we samen kunnen doen, en dat over alle partijgrenzen heen."

Wouter De Vriendt – Federaal Lijsttrekker Groen: "Mensen zijn bezig met hun gezondheid, met schone lucht, gezonde voeding, de strijd tegen klimaatopwarming. Maar tegelijk willen ze meer zekerheid over hun pensioenen. Die oneerlijke vermogensfiscaliteit willen ze aanpakken. Dat willen wij ook."

Groene stem luider later klinken

Groen haalde bij de vorige Vlaamse en federale verkiezingen in West-Vlaanderen twee zetels: één Vlaams en één federaal. De ambities liggen nu veel hoger, minstens een verdubbeling moet kunnen volgens hen. 

Jeremie Vaneeckhout – Vlaams Lijsttrekker Groen: "Wij hebben op 14 oktober gezien dat de West-Vlaming de stap naar die groene politiek massaal heeft gezet. Het was echt een groene golf door West-Vlaanderen. Het is nu onze ambitie om van twee naar vijf zetels te gaan. Drie Vlaamse en twee federale. We willen op die manier de West-Vlaamse groene stem in Brussel harder laten klinken."