Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen Roeselare stelt lijst voor

Groen Roeselare stelt lijst voor

Nieuws
10/06/2018

De partij trekt in oktober met flink wat gezonde ambitie naar de kiezer, “Ditmaal hebben we er heel bewust voor gekozen om onze kandidaten niet in blokjes op de lijst te zetten. Onze lijst ziet eruit als het patchwork van onze bevolking: leeftijdenmix, uiteenlopende achtergronden en persoonlijkheden”, vertelt schepen en lijsttrekker Filiep Bouckenooghe.

Bij de verkiezingen van 2012 klom Groen van 1 naar 3 zetels en trad voor het eerst in de geschiedenis toe tot het schepencollege. Op plaats twee en drie staan Deniza Miftari (22), studente sociaal-cultureel werk en voorzitster van de studentenraad van VIVES hogeschool en Steven "Witten" Dewitte (37), hij combineert momenteel zijn job als slager met zijn mandaat als gemeenteraadslid en hij is ook filmpjesmaker. De ervaren Leen Sercu (60) is lijstduwer.

“Wij vinden het ook belangrijk om mensen op onze lijst te krijgen met heel uiteenlopende achtergronden. Mensen die met kennis van zaken spreken over geestelijke gezondheid, tewerkstelling of financiën. Mensen die met beide voeten in het werkveld staan en daarnaast mensen met een pak theoretische bagage. Ondernemers, leerkrachten en vakmensen.”

Lees ook