Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen licht voor herinrichting site nieuw Brugge

Groen licht voor herinrichting site nieuw Brugge

Nieuws
19/11/2020

Het college van burgemeester en schepenen verleende begin november de omgevingsvergunning aan Group GL voor het herinrichten en exploiteren van de site nieuw Brugge aan het station. 

Stationsparking heraangelegd

Ook de bestaande stationsparking wordt heraangelegd met een groenruimte op het dek en bijkomende publieke ruimte, vertelt schepen voor ruimtelijke ordening Franky Demon. . “Het omvormen van het parkeerdek tot een nieuw, groen park zorgt voor een ontspannende, rustige ruimte te midden van de drukte van de stationsomgeving”, zegt Demon.  Het voorstel om groen te voorzien op meerdere locaties is mee opgenomen in de vergunning en was ook een voorwaarde van de expertencommissie Unesco, die mee betrokken werd, om groen licht te geven voor de site Nieuw Brugge. Door het aanplanten van bomen tussen de bouwplaats en het Unesco werelderfgoed, zal er een coullissenwerking zijn waardoor de zichtbaarheid van de nieuwe gebouwen wordt beperkt.

Om de parkeerplaatsen die verdwijnen op het bovendek te compenseren komt er een ondergrondse parking met ruimte voor 2092 parkeerplaatsen en 756 fietsenstallingen. “Door de realisatie van 3 parkeerlagen ondergronds is er een grote publieke parking waarmee voldoende parkeerplaatsen worden voorzien. Daarnaast blijven er ook nog ruim 500 parkeerplaatsen in de bestaande stationsparking ‘P centrum station’”, geeft Demon mee. De voorziene verbinding met de bestaande stationsparking blijft behouden.

 

Auteurs: 
Redactie