Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Groen en N-VA klagen politieke benoeming aan in De Grote Post

Groen en N-VA klagen politieke benoeming aan in De Grote Post

Nieuws
08/10/2014

Aanleiding is de aanstelling van een ex-kabinetsmedewerker van SP.a-staatssecretaris John Crombez in het cultuurcentrum De Grote Post. Volgens Groen en N-VA gaat het om een politieke benoeming. De Grote Post ontkent.

De bewuste kandidaat zou volgens Groen en N-VA na vele objectieve selectieproeven op een lagere plaats geëindigd zijn, maar na een laatste gesprek dan toch als beste uit de bus gekomen zijn. Het gesprek zou volgens Natacha Waldmann van Groen willekeurig gebeurd zijn : “zonder transparantie, zonder idee van de gebruikte criteria en zonder weet van de schaal waarop de punten werden toegekend”. “De hele procedure is opgesteld om een objectief tintje te geven aan de politieke benoeming” aldus Bjorn Anseeuw van N-VA.

Groen en N-VA vinden dat er een eind moet komen aan de oude cultuur van politieke benoemingen. Ze willen de aanwerving niet terugdraaien, maar vragen om de controlemogelijkheden van de bestuursleden op de werking van De Grote Post te verhogen.

De Grote Post ontkent met klem dat het om een politieke benoeming gaat en verwijst naar de autonome jury die ingeschakeld is om de job in te vullen.

Auteurs: