Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gratis shuttle voor ritje naar bankautomaat

Gratis shuttle voor ritje naar bankautomaat

Nieuws
14/12/2018

Daarmee wil hij ze laten rijden naar omliggende gemeenten waar ze cash kunnen afhalen aan een automaat. Sinds de sluiting van de laatste bank en het postkantoor moeten de inwoners van de Koksijdse deelgemeente op zoek naar een geldautomaat. Vooral voor senioren die bij voorkeur met cash betalen is dat een probleem. Want kleine dagdagelijkse uitgaven betalen zij nog het liefst met contant geld. 

Service

"Het is een proefproject dat start voor een maand om eens te zien of er daar op ingegaan wordt. We  hebben spijtig genoeg veel oudere mensen in Koksijde die daarom niet altijd familie hebben die hen kunnen voeren. Dat is een service die we aanbieden voor die mensen", zegt de burgemeester.

Het gaat om een verkiezingsbelofte die de Koksijdse burgemeester niet kan waarmaken zegt Patricia Vandenbroucke die in de Strandlaan in Sint-Idesbald een modezaak uitbaat. "Er wordt een bus ingericht maar we hebben eigenlijk alle dagen cash nodig en niet enkel op vrijdag voor senioren maar ook voor de toeristen die hier komen.Het zou nog beter zijn als er een geldautomaat komt in Sint-Idesbald".

Er  is binnenkort overleg met een aantal banken over een betere dienstverlening. 

Auteurs: