Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gouverneur wil CST op Wintergloed in Brugge, stad weigert

Gouverneur wil CST op Wintergloed in Brugge, stad weigert

Nieuws
23/11/2021

Decaluwé beschouwt Wintergloed als een evenement waardoor het gebruik van het CST en het dragen van een mondmasker verplicht zouden zijn. Brugge heeft nu nog één week de tijd om een oplossing te zoeken.

Afgelopen weekend besliste de crisiscel van Brugge om de kerstmarkt en het lichtparcours Wintergloed te laten doorgaan. Voor de kerstmarkt wordt er gebruikgemaakt van het CST, maar voor het lichtparcours volstaat het dragen van een mondmasker. Wel mag er op het parcours van Wintergloed geen raamverkoop plaatsvinden om opstoppingen te vermijden. Dat volstaat volgens de gouverneur van West-Vlaanderen niet. "Wintergloed is een evenement en moet bijgevolg gebruikmaken van het Covid Safe Ticket. Vorig jaar waren er al problemen op Wintergloed door een massa volk. Dit jaar moet het veilig verlopen", aldus Decaluwé.

Creatieve oplossing

Aangezien Wintergloed al op vrijdag 26 november van start gaat, heeft de stad nu nog één week tijd om voor een oplossing te zorgen. "De stad moet een creatieve oplossing uitwerken om het Covid Safe Ticket te gebruiken, anders laat ik Wintergloed niet doorgaan", zegt Decaluwé. Volgens het stadsbestuur van Brugge is het gebruik van het CST quasi onmogelijk op het lichtparcours. "We spreken hier over een parcours van bijna vier kilometer waar ook mensen wonen. Het is bijna onmogelijk om daar op het Covid Safe Ticket te controleren", reageert burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Bovendien zegt de stad voldoende maatregelen genomen te hebben om de circulatie vlot te laten verlopen. "Op het parcours mag er geen raamverkoop zijn en we zorgden voor nog meer stewards die iedereen in beweging moeten houden. Er zijn ook verschillende alternatieve routes uitgewerkt voor als het druk wordt. Maar we zullen deze week ons best doen om tot een oplossing te komen."

Lees ook:

Auteurs: 
Belga