Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Godelieve springt uit vliegtuig voor 105de verjaardag (Ieper)

Godelieve springt uit vliegtuig voor 105de verjaardag (Ieper)

Nieuws
09/10/2019

De medewerkers van het woonzorgcentrum knutselden tientallen kleine parachutes in elkaar en hingen deze aan het plafond boven de feesttafels. "Uit een vliegtuig springen, dat is zoals vroeger van een hooiwagen springen", lacht Godelieve. De dame maakt graag grapjes en blaakt van gezondheid, al zag het er 3 jaar geleden niet goed uit. "Haar leven hing even aan een zijden draadje door ziekte. Dat schudde ons wakker", vertelt kleinzoon Danny Cool.

(lees verder onder de foto)

 

"Geen oude zak"

De familie trakteerde mémé op een ballonvaart door haar geboortestreek in Diksmuide naar aanleiding van haar 103de verjaardag, want het was haar droom om ooit eens te vliegen. Voor haar 105de verjaardag ging Godelieve nog een stapje verder: letterlijk door de lucht vliegen, met een valscherm. "Ik moet af en toe eens buitenkomen hé", knipoogt ze. "Ik ga niet in mijn stoel blijven zitten als een oude zak. Ik moet leven wanneer ik me nog goed voel, want het kan elk moment gedaan zijn."

Op reis

Godelieve (her)ontdekt volop de wereld. Ze herbeleefde dit jaar na bijna 70 jaar haar huwelijksreis in Lourdes. Zonder haar Marcel, die 32 jaar geleden overleed, maar in het goede gezelschap van haar kleinzoon Danny. Binnen enkele weken vertrekt ze voor enkele dagen richting Normandië. "Waarom niet? Ik voel me goed. Ik ga niet wachten op de dood. Als je nog een stunt weet, moet je het maar laten weten."

Het grote publiek kan binnenkort meegenieten van haar laatste stunt. De parachutesprong van Godelieve werd in beeld gebracht voor het Eén-programma 'Vandaag over een jaar'. Haar aflevering wordt binnen enkele maanden uitgezonden.

Tips voor lang leven

Wil je ook nog zo fit zijn op die leeftijd? Volg dan de tips van deze ervaringsdeskundige: "Laat nooit je hoofd hangen, werk naarstig en maak regelmatig tijd voor ontspanning."