Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gerechtelijk onderzoek naar KVO-voorzitter Frank Dierckens

Gerechtelijk onderzoek naar KVO-voorzitter Frank Dierckens

Nieuws
18/02/2020

Het gerechtelijk onderzoek spitst zich toe op de handelsactiviteiten van Frank Dierckens en zijn vennootschappen. Zo is Dierckens zaakvoerder van Diaz, een producent van binnenzonwering en raamdecoratie. In het kader van dat fiscaal onderzoek vielen de speurders dinsdagochtend op verschillende plaatsen binnen. Ook op zijn kantoor bij KV Oostende werd een huiszoeking gehouden, maar de club heeft zelf niets met de mogelijke feiten te maken.

Frank Dierckens nam in februari 2019 de fakkel bij KV Oostende over van Peter Callant. De kustploeg bleef financieel wel in zwaar weer. Afgelopen weekend werd de overname door een Amerikaanse investeringsmaatschappij aangekondigd. Pacific Media Group (PMG) verwierf 95 procent van de aandelen, maar Dierckens blijft wel gewoon voorzitter van KVO.

Officiële reactie KV Oostende

"Het zou een fiscaal onderzoek betreffen naar de handelsvennootschappen van voorzitter Frank Dierckens. De activiteiten van de club vallen daar volledig buiten. De club betreurt de timing van het onderzoek, maar verleent zijn volledige medewerking", laat KV Oostende weten in een officiële reactie. 

Ondanks de huiszoeking gaat de training door

Auteurs: 
Redactie