Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gent-Wevelgem start aan Menenpoort en niet op Markt

Gent-Wevelgem start aan Menenpoort en niet op Markt

Nieuws
07/10/2020

De organisator kan de startsite veel beter afsluiten, zodat er geen toeschouwers aanwezig kunnen zijn. Ook alle hellingen en kasseizones worden totaal publieksvrij gemaakt. Ook bij de Ronde Van Vlaanderen zijn er zulke aanpassingen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en wordt bevestigd door Tomas Van Den Spiegel, CEO van organisator Flanders Classics.

"Ook visueel aantrekkelijk"

 "De Grote Markt van Ieper met de Lakenhalle was een prachtige plaats om te starten, maar we verhuizen nu naar de Menenpoort. Ook een locatie met een visueel zeer aantrekkelijk karakter. Het is niet zo dat we in beide gevallen naar een industriepark trekken. Ook op die plaats kunnen we het publiek gemakkelijker weren.

Het is één van de vele ingrepen die we doen om onze wedstrijden zo coronaproof als mogelijk te organiseren. Dit is niet enkel voor de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem het geval. We doen dat ook voor de Scheldeprijs van 14 oktober en ook voor de Brabantse Pijl die vandaag verreden wordt."

"Voorbeeld van coronaproof koersen"

Flanders Classics lijkt een voorbeeld te willen stellen hoe het wel coronaproof kan. In de Tour de France of andere koersen liep het soms helemaal mis met drommen toeschouwers langs de kant.

"We zitten natuurlijk heel laat op het seizoen en dan is het moeilijk om een voorbeeld te stellen. Maar wij kijken vooral naar onszelf. Wij sluiten de kasseizones en de hellingen totaal af voor de toeschouwers. Hiervoor werd overleg gepleegd met de gouverneurs en de overheidsdiensten in de gemeenten en steden die we aandoen. Een aardig werkje, maar we hebben geen keuze. De omstandigheden zijn ernaar dat we dit zo moeten aanpakken. En we kijken ook naar de toekomst. In 2021 willen wij ook nog onze koersen veilig kunnen organiseren. Dat kan enkel als wij nu zo werken", besluit Van Den Spiegel.

Auteurs: 
Belga