Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

"Genoeg gepalaverd over GRUP"

"Genoeg gepalaverd over GRUP"

Nieuws
05/01/2017

“Enkel zo kunnen er, zoals voorzien, vier nieuwe bedrijventerreinen gerealiseerd worden. En daar is grote nood aan in Brugge en omgeving”, luidt het. Voka reageert daarmee op de kritiek van de groenen die tegen het GRUP bezwaren zullen indienen.

Geen vierkante meter meer over

In  tegenstelling tot wat Groen beweert is er in Brugge quasi geen vierkante meter grond meer beschikbaar voor bedrijven. "Die situatie bedreigt de welvaart en de economische groei van onze regio”, zegt Bert Mons, algemeen directeur van Voka West-Vlaanderen. Hij roept alle stakeholders op om eindelijk stappen vooruit te zetten in dit dossier, om op die manier de toekomstige welvaart en jobcreatie in de Brugse regio veilig te stellen.

Volgens Voka is onder meer de haven van Zeebrugge voor gewone ondernemingen geen alternatief als locatie om uit te breiden of er zich te vestigen, aangezien de beschikbare terreinen daar gericht zijn op de havenbedrijven. "Tot slot is ook het bedrijventerrein Sint-Elooi in Zedelgem noodzakelijk om ondernemingen de nodige kansen te kunnen geven en de tewerkstelling voor de mensen in de regio te garanderen", klinkt het. 

Auteurs: