Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Genk speelt 3-3 gelijk in Waregem, Club Brugge verliest

Genk speelt 3-3 gelijk in Waregem, Club Brugge verliest

Nieuws
18/03/2019

Genk begint zo aan Play-off 1 met een voorsprong van vier punten op de Bruggelingen. Club Brugge heeft bij een eventuele gelijke stand op het einde van de rit wel het voordeel. Het puntenaantal van Genk (63) werd immers naar boven afgerond. Zulte Waregem kwam nog voor het kwartier op voorsprong tegen Genk. Harbaoui benutte een elfmeter na een overtreding van Dewaest op Bjordal in de zestien. Genk reageerde snel en kwam via treffers van Malinovskyi (19.) en Ito (38.) nog voor rust aan de leiding. Trossard zette de Limburgers op het uur op 1-3, maar ex-Genkeling Walsh maakte het twintig minuten voor tijd toch nog spannend met een kopbaldoelpunt. Drie minuten in blessuretijd maakte Harbaoui met zijn achttiende van het seizoen alsnog gelijk.

Indrukwekkend

Club Brugge moest in eigen huis de duimen leggen tegen ploeg-in-vorm Moeskroen. De Henegouwers kwamen twee maal op voorsprong, via Amallah (33.) en Antonov (81.). Tussendoor had Schrijvers (72.) gelijkgemaakt voor de thuisploeg. Moeskroen blijft zo na Nieuwjaar ongeslagen met een indrukwekkende 23/27.

Anderlecht pakte de volle buit bij Oostende (0-2). Late treffers van Bolasie (69.) en Santini (90.+4) beslechtten het lot van de Kustboys. Anderlecht schuift nog op naar de vierde plaats. Antwerp maakt de omgekeerde beweging en zakt naar de zesde plaats na een 2-0 nederlaag bij Kortrijk. De Sart (84.) en Avenatti (90.+4) waren de doelpuntenmakers in het Guldensporenstadion.

Degradadant Lokeren nam afscheid van de Jupiler Pro League met een klinkende 3-1 thuiszege tegen Cercle Brugge. Goals van Benchaib (27.), Cevallos (35.) en Skulason (39.) telden de Bruggelingen nog voor rust helemaal uit. Gakpe (69.) kon na de pauze milderen.

Auteurs: