Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag met 11 procent gestegen

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen per dag met 11 procent gestegen

Nieuws
14/07/2020

Per dag waren er gemiddeld 95,3 besmettingen. De andere indicatoren - aantal overlijdens en ziekenhuisopnames - blijven wel dalen. 

België telt nu 62.781 besmettingen. De stijging doet zich vooral voor in de provincies Antwerpen en Limburg, met respectievelijk 36 en 34 nieuwe bevestigde gevallen. "De verhoging met gemiddeld 95 nieuwe gevallen per dag lijkt zich te beperken tot bepaalde provincies", zegt Sciensano. De meeste infecties komen voor onder de actieve bevolking, tussen 20 en 59 jaar dus.

Maandag werden ook negen mensen opgenomen in het ziekenhuis. Dat brengt het aantal hospitalisaties door het virus op 17.899. Er lagen maandag nog 138 mensen in het ziekenhuis, van wie 23 op de intensieve zorgen. Het gemiddelde aantal hospitalisaties per dag bedroeg de afgelopen week 10,1, een daling met 9 procent.

Het aantal overlijdens bedraagt gemiddeld 1,2 per dag, een daling met 66 procent ten opzichte van een week eerder. In totaal bezweken al 9.787 mensen in ons land aan het coronavirus.

Sinds enige tijd volgt Sciensano de COVID-19-epidemie op aan de hand van de zevendaagse gemiddelden van het aantal bevestigde gevallen, de nieuwe bevestigde ziekenhuisopnames, de ingenomen bedden op intensieve zorgen en de sterfgevallen. Dat laat toe om het weekendeffect uit te vlakken.

Volg alles over het coronavirus in West-Vlaanderen op onze liveblog

Auteurs: 
Redactie
Belga