Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemiddeld aantal besmettingen met 32 procent gestegen

Gemiddeld aantal besmettingen met 32 procent gestegen

Nieuws
18/07/2020

De andere indicatoren - aantal overlijdens en ziekenhuisopnames - stijgen niet. Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames bedraagt 10,0 per dag. Het aantal overlijdens bedraagt gemiddeld 1,7 per dag, wat een daling met 45 procent is ten opzichte van een week eerder.

In totaal zijn in België al 63.238 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Er zijn 9.795 mensen aan de ziekte overleden. Er liggen nog altijd 147 mensen met COVID-19 in het ziekenhuis, van wie er 28 op intensieve zorgen liggen.

"In deze fase is het belangrijk de maatregelen te blijven volgen om zo de stijging af te remmen", zo wordt beklemtoond in de mededeling van Sciensano.

De stijging van het aantal besmettingen tekent zich af in de meeste Belgische provincies. Maar de trend is het duidelijkst in Antwerpen (van 143 nieuwe gevallen een week geleden naar 166), Luik (van 22 naar 46 nieuwe gevallen) en Limburg (van 41 naar 71). Over de langere termijn is vooral een toename merkbaar in provincies met grotere steden.

De meeste nieuwe infecties komen voor onder de actieve bevolking (20 tot 59 jaar).

Cijfers per gemeente 

Benieuwd hoe het staat met het coronavirus in West-Vlaanderen? Bekijk hier de cijfers van het aantal nieuwe besmettingen per stad of gemeente

Volg alles over het coronavirus in West-Vlaanderen op onze liveblog

Auteurs: 
Belga