Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeenten willen gezondere leefomgeving voor jongeren

Gemeenten willen gezondere leefomgeving voor jongeren

Nieuws
07/10/2020

Het zijn heel belangrijke handtekeningen van de schepenen in Nieuwpoort bijvoorbeeld. De jeugd is de toekomst en dat beseffen ze in de kuststad maar al te goed. Nieuwpoort stak de nek uit om deze top te kunnen organiseren. Ze plantten een symbolische appelboom waarvan ze de vruchten pas later kunnen plukken.  Net zoals dat gaat met investeren in gezondheid voor onze jeugd. 

(lees verder onder de foto)

Frans Lefevre, schepen van gezondheid en welzijn van Nieuwpoort: "Wij hebben dus een stappenplan in ons meerjarenplan waarbij we dus aandacht voor kleuterklassen ook voor 8 tot 12 jaren en in de toekomst gaan we ook werken met 12 tot 18 jaar en een onderzoek afnemen.

We hebben inmiddels ook twee mensen daarvoor aangeworven die specifiek rond de jeugd willen inzetten. Wij proberen als kustgemeente onze jongeren te betrekken en zeker onze jeugd willen we hier behouden. "

Het gaat om de gemeenten Alveringem, Beernem, Blankenberge, Bredene, Brugge, Damme, De Haan, De Panne, Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Knokke-Heist, Koekelare, Koksijde, Middelkerke, Nieuwpoort, Oostende, Oostkamp, Oudenburg, Torhout, Veurne, Zedelgem en Zuienkerke.