Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeentehuis en OCMW naar De Sceure in Oostvleteren

Gemeentehuis en OCMW naar De Sceure in Oostvleteren

Nieuws
16/05/2018

"De voorwaarde was dat deze integratie haalbaar zou zijn en goedkoper dan de renovatie en uitbreiding van het bestaande gemeentehuis aan de Kasteelstraat in Oostvleteren. Na onderzoek blijkt dit zo te zijn", zegt burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij). "Bovendien zal de verkoop van het oud gemeentehuis de kosten helpen betalen."

Het OCMW bevindt zich nu in deelgemeente Woesten. Daar worden in de toekomst nog zitdagen gehouden, maar het volledige OCMW verhuist naar De Sceure in Oostvleteren, net als de andere gemeentediensten en de politie. Alleen de diensten van Bpost blijven in Woesten.

Aanbouw

De architect heeft al een voorlopige schets klaar. Er komt een aanbouw van ongeveer 100 m² met een verdieping aan de kant van de parking, die heraangelegd wordt. In de aanbouw komt de raadszaal. De Sceure krijgt een meer moderne look en wordt nog meer het kloppend hart van Vleteren. "Dit is het belangrijkste gemeenteproject van deze legislatuur. We verwachten binnenkort de definitieve kostenraming van de architect. Er is al 850.000 euro voorzien. Normaal moeten de werken starten in 2019. Die zullen snel een jaar duren." Ook oppositiepartij CD&V is voor de integratie. "Het is de beste oplossing", aldus fractieleider Guido Berten.

Auteurs: 
Thijs Pattyn