Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geld voor volgende restauratiefase Transfo

Geld voor volgende restauratiefase Transfo

Nieuws
16/06/2022

"Dit is het vierde deel van de premie uit de meerjarenovereenkomst 2019-2023. In totaal is er ruim 3 miljoen euro voorzien om van de Transfo-site een aantrekkelijk plek te maken waar vergaderingen, conferenties of tentoonstellingen kunnen doorgaan” , zegt minister Diependaele.

De restauratiewerken aan het administratief gebouw en aan de opzichterswoning op de Transfo-site kunnen starten. Het zijn allebei vrijstaande gebouwen. Voor beide gebouwen is nog geen nieuwe bestemming voorzien. Dat gebeurt na de restauratie overeenkomstig het goedgekeurde beheersplan. De gevels, de daken en het interieur van de gebouwen worden opgeknapt om het behoud van erfgoedwaarde ervan te kunnen verzekeren, en om ze een nieuwe invulling te kunnen geven. Het gaat telkens om werken aan de buitenschil (gevels, gevelschrijnwerk, dakbedekking, …).

Industrieel erfgoed

De Transfo-site is door de uitzonderlijke erfgoedwaarde van bepaalde gebouwen, zoals de machinezaal, en door de gaafheid van de site als geheel, een unieke erfgoedsite in Vlaanderen. De site is sinds 1999 beschermd als monument en erkend als open erfgoed.

Voormalig N-VA-schepen Johan Rollez: “Dankzij de steun van onder meer minister Diependaele wordt Transfo steeds meer dé trekpleister in de regio voor recreatie, wonen en werken.”

Auteurs: