Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geike Arnaert (Hooverphonic) stelt liedje voor Eurosong voor

Geike Arnaert (Hooverphonic) stelt liedje voor Eurosong voor

Nieuws
04/03/2021

Het is een nieuwe song die volgens zanger Alex Callier niet speciaal voor het songfestival werd geschreven. "Het is een typische Belgische, vintage Hooverphonic-song. Het is iets anders dan anders", aldus Callier

Het nummer ontstond vanuit een samenwerking met Charlotte Foret, die in 2019 "The Voice Belgique" won. Het nummer gaat over een onenightstand en Carlier schreef er 25 versies van en er zijn 21 mixversies.

(lees verder onder de foto)

'Compromisloos nummer'

Geike Arnaert, de zangeres waarmee Hooverphonic een twintigtal jaar geleden echt doorbrak en die vorig jaar terugkeerde, vindt de song alvast "cool".

"Toen ik het nummer voor de eerste keer hoorde, was ik meteen mee. Het is een compromisloos nummer", aldus Arnaert. Gitarist Raymond Geerts vindt het Songfestival geslaagd als de band "een goeie performance" neerzet in Rotterdam. "We willen natuurlijk in de finale staan, maar een goeie performance is zeker ook belangrijk. We staan keihard achter het nummer en hebben geen toegevingen gedaan", aldus Geerts.

Het Eurovisie Songfestival in de Ahoy in de Nederlandse stad Rotterdam vindt plaats in de derde week van mei. De twee halve finales staan gepland op 18 en 20 en de grote finale op 22 mei.

Auteurs: 
Belga - Redactie