Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Fransman wint Route des Géants

Fransman wint Route des Géants

Nieuws
28/07/2019

Mooi volk aan de start van de vierde Route des Géants, waaronder Europees omniumkampioen Casper Van Uden en Belgisch tijdritkampioen Lars Van Ryckeghem. De 143 renners reden van Saint-Omer naar de Grote Markt van Ieper met een afstand van 133 km.

Peloton rijdt verkeerd

Al snel ontstond een kopgroep van 20 renners, met onder andere Belgisch kampioen Arnaud De Lie en de volledige Franse nationale ploeg. Zij deden mee als voorbereiding op het Europees Kampioenschap over twee weken.De leiders reden goed samen en wisselden elkaar af. De voorsprong werd al snel 2 minuten op het peloton. Dat peloton verloor nog meer terrein, zo’n 30 seconden, door een wegvergissing.

Ook koplopers vergissen zich

Bij het ingaan van de finale in het Heuvelland  barstte de strijd echt los. Tijdens de zware beklimming van de Kemmelberg, met een strakke wind, konden 4 renners ontsnappen. Twee van de Franse nationale ploeg: Thibault D’Hervez, Hugo Page en ook nog Del Grosso, 3de in Omloop van het Nieuwsblad bij de Junioren en Stokke. En dan reden die vier onder de Menenpoort de Ieperse binnenstad in met een  voorsprong van 2 minuten. Met nog één lokale ronde van 8 km konden D’Hervez en Stokke nog wegglippen, maar op 2 kilometer reden ook zij verkeerd op een kruispunt. De Fransman D’Hervez reageerde het snelst en zo won hij de Route des Géants voor Page en Stokke.

Ramses Debruyne uit Rollegem kwam als eerste West-Vlaming over de meet. Hij strandde op een 17de plaats. 

Auteurs: 
Jordi Callens