Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Franse overvaller sterft bij ongeval in Kortrijk

Franse overvaller sterft bij ongeval in Kortrijk

Nieuws
04/10/2020

Het ongeval gebeurde rond 13u vanmiddag. De wagen met Franse nummerplaat veroorzaakte een ongeval waarbij nog twee andere voertuigen betrokken waren.

Op de vlucht

Volgens de politie en parket gaat het om de daders van een gewapende homejacking in Kuurne. Een alerte politiepatrouille kreeg de vluchtende auto in het vizier en heeft de achtervolging ingezet. Tot het fout liep op het kruispunt 'Den Hert' in Kortrijk.

Eén van de drie inzittenden overleefde de klap niet. Eén kompaan kon onmiddellijk worden gearresteerd; een andere probeerde nog te voet weg te vluchten maar de politie kon hem inrekenen.

In de andere wagens raakten twee mensen lichtgewond.

De drie Fransen drongen eerder op de dag een woning binnen in de Harelbeeksestraat in Kuurne. De bewoonster was alleen thuis. De mannen dwongen haar om de kluis te openen waar 50.000 euro in zat. Toen ze dat weigerde, werd de vrouw vastgebonden en drie uur lang gefolterd. Ze kreeg daarbij verschillende slagen en ze dreigden haar tenen af te knippen. Uiteindelijk haalden de mannen de kluis uit de muur met een koevoet en vluchtten ze weg. Ze namen ook juwelen mee.

Het slachtoffer raakte lichtgewond en was in shock.