Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Frank en Sep maken 'opvallende' fietstocht

Frank en Sep maken 'opvallende' fietstocht

Nieuws
12/11/2018

Frank Deboosere vertrok vandaag aan het VTI in Waregem, voor een fietstocht doorheen de vijf Vlaamse provincies. Hij kreeg even het gezelschap van wielrenner Sep Vanmarcke. Beiden hadden een helm én fluokledij aan, want beiden vinden het belangrijk om gezien te worden.

Frank Deboosere, XIU-ambassadeur: "Zeker de jongeren tussen 12 en 18 die durven het nogal vergeten. Want het is misschien niet zo sexy, maar je kan dit gaan pimpen, en voorzien van allerlei mooie lichtjes, en dan val je op in het verkeer. Er zijn elk jaar zo’n 15 fietsers die ’s nachts sterven in het verkeer, dat zou echt niet mogen gebeuren. "

Weerman Frank Deboosere is een geoefend fietser, en dat is Sep Vanmarcke natuurlijk ook. Als profwielrenner is hij elke dag op de baan en kent hij als geen ander de gevaren. Sep Vanmarcke: "Ik heb al heel veel gevaarlijke situaties meegemaakt. En dan vind ik het heel belangrijk om deze organisatie te steunen, en om de kinderen en ook volwassenen te tonen dat het niet erg is om met een fluohesje en een helm op te rijden. Het is gewoon noodzakelijk."

Luc Dekiere (VTI): “In onze school zetten we sterk in op het dragen van fluohesjes. Het verschil tussen gezien worden en net niet gezien worden kan soms dramatisch groot zijn.”

Auteurs: