Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

In Flanders Fields zet in op wederopbouw van Ieper

In Flanders Fields zet in op wederopbouw van Ieper

Nieuws
25/02/2019

Dat meldt de stad naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de beslissing om Ieper herop te bouwen. Op 15 juni organiseert IFFM alvast een collectedag om informatie en objecten te verzamelen.

De wapens zwegen wel vanaf 11 november 1918, maar dat betekende niet dat de oorlogsellende daarmee voorbij was. Hele dorpen en steden moesten heropgebouwd worden, ook Ieper. Winston Churchill wou Ieper het liefst als ruïne bewaren maar op 23 februari 1919 besliste de stad vanuit het Franse Le Touquet om te ijveren voor de wederopbouw.

Die wederopbouw zal de basis vormen voor een cultureel en toeristische programma die de herdenking levendig moet houden en herdenkingstoeristen blijvend naar de regio moet halen. Volgend jaar zal onder meer het provinciebedrijf Westtoer uitpakken met een project waarmee de Westhoekgemeenten de wederopbouw in de kijker zullen stellen. Het project draagt de naam "Feniks"

In het Iepers In Flanders Fields Museum komt er alvast een grote tentoonstelling over dat onderwerp. Daarom organiseert het museum op zaterdag 15 juni een collectedag. Wie nog souvenirs heeft van de terugkeer van de vluchtelingen, van de wederopbouw en van het leven in de frontstreek tijdens de eerste jaren na de Eerste Wereldoorlog, wordt van harte uitgenodigd.

Auteurs: