Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Filmfestival Oostende lanceert campagnebeeld

Filmfestival Oostende lanceert campagnebeeld

Nieuws
12/06/2018

Beiden werden naar jaarlijkse traditie gemaakt met een duidelijke persoonlijke insteek van de Master van het festival. Dat is dit jaar Matteo Simoni. Ook de teaser van de openingsfilm Engel/ Ange van Koen Mortier werd voor de eerste maal getoond.

Awards

Het filmfestival zal dit jaar ook drie iconen van de Vlaamse cinema huldigen. Zo krijgen Raoul Servais, Harry Kümel en Robbe De Hert allen een Lifetime Achievement Award. Met de documentaire “Servais” brengt Rudy Pinceel een ode aan Raoul Servais, de baanbrekende animatie regisseur van Oostende.   Ook de langverwachte documentaire ​Hollywood aan De Schelde, het droomproject van Robbe de Hert waar talloze jaren aan gewerkt is geweest, gaat in première gaan.  En met de vertoning van “Les Lèvres Rouges” van Harry Kümel neemt het FFO het publiek mee terug naar het Oostende van de jaren ‘70.


Film in het Park

Het FFO organiseert ook dit jaar een gratis vertoning in het Leopoldpark van Oostende. La Vita è Bella ​van Roberto Benigni zal getoond worden, een film uit de Master Selectie van Matteo Simoni.


Filmfestival Oostende 2018 vindt plaats van 7 tot en met 15 september. Alle info vind je op www.filmfestivaloostende.be

Auteurs: